Aktivnosti

Unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim uslovima praćenim dugotrajnom sušom aktivnosti na FENIX-ovoj plantaži za uzgoj voća i povrća nisu prestajale, te je intenzivnom primjenom agrotehničkih mjera u prvom redu navodnjavanjem ova sezona ipak dala zadovoljavajuće rezultate.

Berba i prerada pojedinih kultura (aronija,grah, višnja) je završena dok je berba  paradajza, paprike, patlidžana permanentna i trajat će do kraja oktobra mjeseca.Paradajz i patlidžan postižu dobre prinose, dok su do sada količine obrane paprike nešto niže u odnosu na isti period prošle godine.

Trenutno traje berba jabuke i kruške koje je obećavajuća, berba se odvija planski tj.na principu „ono što je zrelo“. Urod šljive kod pojedinih sorti je podbacio dok je u drugih sorti izrazito  dobar,  te će se sva šljiva preraditi za vlastite potrebe.

 

Sretni smo da je zasad aronije prinosima premašio sva očekivanja, te je u prvoj sedmici augusta ubrano oko 1.200 kg bobica izuzetne krupnoće i kvalitete, od čega je oko 1.000 kg ocijeđeno i dobiven je 100% matični sok aronije, bez ikakvih dodataka ili primjesa. Vjerujemo da je ovako dobar  urod (2 godine star zasad) postignut redovnim navodnjavanjem i dovoljnom količinom sunca.

 

Pakovan je u litarske staklene flaše i može se kupiti po cijeni od 15,00 KM po litri. Napominjemo da je aronija uzgojena 100% prirodno, bez ikakvih tretiranja hemisjkim sredstvima.

Kupovinom naših proizvoda direktno pomažete socijalne projekte u Centru "Fenix" !

Nazad  Stranica 1/2  Naprijed

 

S5 Box